Kleine keuken

Kleine keuken

Door

Beschrijving

Leuk kookboekje met 40 recepten en foto's. Dit is een Vlaams kookboek dus geen onvindbare ingrediënten of vreemde maataanduidingen.
Ik heb van deze reeks 6 boekjes. Ideaal als cadeau voor een kookliefhebber. 3 boekjes voor 2,5 euro, 6 boekjes voor 5 euro

40 pagina's
Uitgeverij: Rebo Publishers
Jaar: 2007
Staat: Gebruikt (hier en daar kleine plooi maar proper en stevig)


Zowel afhalen als opsturen mogelijk.

Contacteer de verkoper

Prijs

€ 1

Uitgeverij

Rebo publishers

ISBN Nummer

9789088610196

Jaar van publicatie

Taal

Nederlands

Boekbinding

Paperback

Staat

Gebruikt

Af te halen in

Maaseik

Provincie

Deel dit zoekertje

Omschrijving

Veel mensen vinden de Nederlandse keuken vooral karig: pannenkoeken, boekweitpap, stamppot – veel verder dan dat komen we niet. Ook zijn onze eetgewoonten geen voorbeeld voor de hele wereld. Toch bestaat de Nederlandse keuken uit veel meer dan alleen aardappels, groenten en vlees. De Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken laat zien hoe onze culinaire traditie door de eeuwen heen tot stand is gekomen. De Romeinse bezetting liet hier (schaarse) sporen na. De Arabieren leverden onder andere spinazie, bloemkool, specerijen, suiker en citrusfruit, en dankzij de ontdekking van Amerika in 1492 eten we sperziebonen, tomaten, aardappels en quinoa. Deze ontwikkelingen zorgden voor een heel rijke gastronomische Nederlandse traditie en hebben bepaald hoe we tegenwoordig koken en eten. Dit rijk geïllustreerde werk, dat bovendien meer dan honderd historische recepten bevat, geeft bovendien een kijkje in de keuken van de geschiedenis van Nederland. Met recepten voor o.a. appelstruifjes, krentensop en potpastey Jacques Meerman vertaalde talloze kookboeken uit diverse talen, onder meer van Claudia Roden, Harold McGee, en Giorgio Locatelli, maar ook de Larousse gastronomique en boeken van Slow Food. Hij woonde tientallen jaren in Spanje en raakte daar gefascineerd door de Nederlandse keuken, die van buitenaf bekeken heel exotisch blijkt.

Verkoper

Ilona van Eyck

Online sinds zaterdag 04/01/2014 21:44 en 304 keer bekeken

Reactie achterlaten

Heb je interesse in dit zoekertje? Dan kan je via dit formulier in contact komen met de verkoper.

Naam + Voornaam mag niet leeg zijn
E-mail adres mag niet leeg zijn
Beschrijving mag niet leeg zijn