BEZONKEN ROOD

BEZONKEN ROOD

Door

Beschrijving

BEZONKEN ROOD Jeroen Brouwers 152 blz
Samen met zijn moeder bracht Jeroen Brouwers zijn kleuterjaren door in het Japanse interneringskamp Tjideng op Java. In de roman Bezonken rood heeft hij op aangrijpende wijze zijn herinneringen verwerkt aan deze periode uit zijn jeugd.
Bezonken rood werd door de critici vrijwel unaniem lovend besproken. Inmiddels zijn er vertalingen verschenen in Frankrijk, Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Polen, Portugal, Turkije en

Contacteer de verkoper

Prijs

€ 3

ISBN Nummer

9789025440534

Taal

Nederlands

Boekbinding

Hardcover zonder stofomslag

Staat

Als nieuw

Deel dit zoekertje

Omschrijving

Jubileum uitgave Vrij Nederland schreef bijna veertig jaar geleden: "Dit is wat Brouwers in Bezonken rood is gelukt: schrijven over het vergankelijke op een onvergankelijke manier.' En met dat "onvergankelijk' is niets te veel gezegd: het boek werd door de critici vrijwel unaniem lovend besproken, er verschenen vertalingen in Frankrijk, Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Polen, Portugal, Turkije en Servië. Bovendien werd "Bezonken rood' in 1995 in Parijs bekroond met de prestigieuze Prix Femina l'étranger. Vorig jaar verscheen de vijftigste druk van dit magnifieke boek, een van de mooiste moeder-zoon romans uit de Nederlandse literatuur. Ter gelegenheid van Jeroen Brouwers' tachtigste verjaardag zullen twee heel bijzondere uitgaven van "Bezonken rood' het licht zien: een fraaie, gebonden editie en een eenmalige, uitzonderlijk mooie bibliofiele uitgave. De bibliofiele uitgave zal worden uitgebreid met een nieuw essay, waarin Jeroen Brouwers terugkijkt op de ontvangst van "Bezonken rood' en de polemiek van destijds met Rudy Kousbroek en anderen.

Verkoper

August Jacobs

Online sinds woensdag 31/01/2018 14:43 en 128 keer bekeken

Reactie achterlaten

Heb je interesse in dit zoekertje? Dan kan je via dit formulier in contact komen met de verkoper.

Naam + Voornaam mag niet leeg zijn
E-mail adres mag niet leeg zijn
Beschrijving mag niet leeg zijn